Президентът пристигна в Лондон за погребението на кралицата

България

Президентът Румен Радев пристигна в Лондон за погребението на кралица Елизабет Втора, което ще се проведе утре.

Българският държавен глава се подписа в книгата за съболезнования за Нейно величество.

Кралица Елизабет Втора управлява с достойнство и сила на духа, превръщайки се в устойчив символ на благородни добродетели в нашата турбулентна епоха. Винаги ще ценя дълбоко времето, прекарано с нея, благословена с мъдрост и способна да пренася по удивителен начин уроците от миналото през съвремието ни към бъдещето. Дори в смъртта си Нейно Величество продължава да ни обединява, не само нейните сънародници, които чакат с дни, за да отдадат почит на кралицата, но също и целият свят – с масовото присъствие на световни лидери тук за церемонията“, заяви президентът Румен Радев, след като остави своя съболезнователен адрес, предаде БНТ.

Церемонията, насрочена за утре, се очертава да се превърне в едно събитията, събрали на едно място най-много държавни лидери от целия свят. В Лондон българският президент е придружен от съпругата си Десислава Радева.

В понеделник БНТ ще излъчи директно държавното погребение на кралица Елизабет Втора. Ексклузивен гост в предаването ще бъде кралският биограф Матю Денисън, автор на най-новата биография на кралица Елизабет II.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *