В ЮЗУ изградиха нов безплатен паркинг с 90 места, обособените части около Първи УК вече поемат по 600 автомобила наведнъж

ТОП НОВИНИ

С новоизграден паркинг с 90 места започна академичната година в ЮЗУ „Н. Рилски“ – Благоевград. Новата зона за паркиране е обособена при спортната зала и закритите тенис кортове и е под формата на улица с две уширения. Положен е и асфалт, маркировка, отводнителни шахти, построени са и подпорни стени, а на входа е поставена бариера.

Както е известно, проблемът с паркирането около основния Първи учебен корпус на университета бе голям. Често по цялата улица се струпваха автомобили. Чест „посетител“ в района бе и репатриращият автомобил на „Паркинги и гаражи“ и десетки шофьори биваха неприятно изненадани. Най-фрапиращият случай бе преди няколко години на церемония по дипломирането на Правно-историческия факултет. И въпреки че тогавашното ръководство на общинското дружество бе предварително информирано за голямото събитие и оживения трафик, то „паякът“ дойде и за отрицателно време  вдигна 10-ина автомобила.

Новата придобивка заработи реално от вчера със започването на лекциите и упражненията, а към 11.00 часа на място дойде и помощник-ректорът Николай Тахов. Той сподели, че строежът и изграждането на паркинга е отнело към година и е направен изцяло със  средстава от бюджета на ЮЗУ. В момента се прави уширение за още 20 места и на другия паркинг, точно над 1-ви УК, изгражда се и нов, също за 20 коли, при гаражите. Така, както изчисли пом. ректорът, обособените  части  ще могат да поемат наведнъж към 600 автомобила.

Част от продължаващата работа по осигуряването на още места за паркиране

„Най-важното е, че всички паркинги са безплатни“, посочи Н. Тахов./struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *