Тежкотоварните камиони отново са под виадукта на АМ „Струма“

ТОП НОВИНИ

Тежкотоварните камиони на голяма строителна фирма отново са под виадукта на автомагистрала „Струма“ край село Бело поле.  Ефектът от проверките на институциите през август 2019 година, когато голям пожар  под магистралния мост край Дупница компрометира сериозно съоръжението, явно се оказа краткотраен.  Кореспондентът на БНР в Благоевград Кети Тренчева  отиде на проверка по сигнал на слушател.  Оказа се, че нарушенията са  много повече.

Когато тонове боклуци, складирани под мостово съоръжение  край Дупница и предназначени за изгаряне в ТЕЦ Бобов дол, се запалиха и  пожарът нанесе щети за милиони, МРРБ и МОСВ  разпоредиха незабавни проверки   по всички главни пътища. Тогава  ние подадохме сигнал за използването на   пространството под виадукта на АМ „ Струма“  край село Бело поле за гараж на камионите, в непосредствена близост до основната база на голяма строителна фирма, която впрочем  изгради няколко участъка от магистралата.  След като институциите констатираха, че  това е така, камионите бяха преместени.

Според жителите на селото  след по-малко от месец теренът, който е изключителна държавна собственост, отново  се е превърнал в  паркинг за камиони.  Нещо повече-цялото пространство от над 20 декара е оградено с мрежи, има и охрана.  Част от полски път  е асфалтиран и обявен за частна собственост, тъй като в началото му има бариера.

Хората от Бело поле нямат шанс да стигнат до  нивите и овощните си градини.  Десетки семейства са подложени на ежедневен тормоз и силно замърсяване  от преминаващите  до къщите им камиони.


Оказа се, че сериозно компрометирано е  и поречието на река Струма в района.  Установихме огромни  пирамиди с инертни материали, които бяха погълнали десетки   дървета покрай реката.Всичко това ни показа човекът, подал сигнала до БНР- Марио Кирилов.

И тъй като институциите в Благоевград не виждат тези  продължаващи две години нарушения на строителната фирма и екологичната катастрофа по  поречието  на река Струма, ние сигнализирахме МОСВ и МРРБ. Очакваме тяхната реакция  на място./bnr.bg/blagoevgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *