Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и заместник-кметът Богдан Боцев се срещнаха с победители в състезанието по ментална аритметика – Атанас Гемеджиев и Костадин Сораджиев

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ РЕГИОН

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и заместник-кметът Богдан Боцев се срещнаха с двамата победители от Гоце Делчев в състезанието по ментална аритметика – Атанас Гемеджиев и Костадин Сораджиев, и с техните преподаватели – Ангел Атанасов и Вероника Атанасова.

Състезанието Horus International Championship се проведе в Дубай през миналата седмица, а негов организатор е египетската организация AlTarek. Около 350 ученици от 15 държави на възраст между 6 и 14 години участваха в състезанието.

България бе представена от 12 участника от градовете Враца, Варна, Гоце Делчев, Дупница и Монтана. Изключителна гордост е, че двама от тях са от Гоце Делчев и те завоюваха първи места. Костадин Сораджиев е втори победител във възрастова група А за деца родени след 2012 г. Атанас Гемеджиев е шампион в група Б за деца родени 2010-2011 г. Двамата победители в състезанието по ментална аритметика са представители на клуб Smarty Kids Gotse Delchev.

На проведената среща Костадин Сораджиев и Атанас Гемеджиев разказаха подробности за състезанието и показаха своите награди. „Бихме искали да изразим дълбоките си благодарности към всички, които ни помогнаха това да се случи и по-специално към община Гоце Делчев за подкрепата“, споделиха преподавателите Ангел Атанасов и Вероника Атанасова.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов бе категоричен, че приоритет на местната власт е била и винаги ще бъде подкрепата на всички даровити и талантливи млади хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *