Влакове се сблъскаха в Хърватия, поне трима загинали

СВЯТ

Снощи в централната част на Хърватия се сблъскаха пътнически и товарен влак, при което загинаха най-малко трима души, а други 11 бяха ранени.

Сблъсъкът е станал около 21:30 ч., местно време, близо до град Новска, който се намира близо до границата на Хърватия с Босна.

„Ударът беше огромен“, заяви министър-председателят Андрей Пленкович, който потегли към мястото на инцидента заедно с други правителствени служители.

Пленкович потвърди, че до момента на мястото на инцидента са открити телата на трима души, но заяви, че сутринта може да бъдат открити още жертви, съобщи телевизия „TRT“.

Ранените са настанени в болница, като някои от тях са със сериозни наранявания, но никой не е в животозастрашаващо състояние, добави той.

„Нощно време е, няма светлина, в момента не знаем дали има още жертви“, каза Пленкович.

Причината за сблъсъка не беше изяснена веднага.

Пътническият влак е бил от местната линия. В него са пътували 13 души, докато в товарния влак е бил само машинистът, каза Пленкович. По думите му сред ранените има и чуждестранни граждани.

Според официалните лица след сблъсъка и двата влака са се преобърнали. Започнало е разследване, за да се установи каква е причината за сблъсъка. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *