Чарлз е новият крал на Великобритания(ВИДЕО)

СВЯТ

Той обаче трябва да премине през редица стъпки

Короната преминава незабавно и без церемония в ръцете на наследника Чарлз, бившият принц на Уелс. Но за да бъде коронясан за крал, той трябва да премине през редица стъпки, пише Би Би Си.

Как ще се нарича той?

Едно от първите му действия е да реши дали да управлява като крал Чарлз III, или да приеме друго име. Например, първото име на дядо му Джордж VI е било Алберт, но той е управлявал с едно от вторите си имена. Чарлз може да избере едно от четирите си имена – Чарлз Филип Артър Джордж.

КРАЯТ НА ЕДНА ЕПОХА: Почина Елизабет II

Той не е единственият, на когото предстои да смени титлата си.

Въпреки че е престолонаследник, принц Уилям няма да стане автоматично принц на Уелс. Той обаче веднага наследява другата титла на баща си – херцог на Корнуол. Съпругата му Катрин ще бъде известна като херцогинята на Корнуол.

Ключови дати в живота на кралица Елизабет II

Съпругата на Чарлз също ще получи нова титла, като пълното ѝ име ще бъде кралица-консорт – с термина „консорт” се обозначава съпругата на монарха.

Официални церемонии

В първите около 24 часа след смъртта на майка си Чарлз ще бъде официално провъзгласен за крал. Това става в двореца „Сейнт Джеймс” в Лондон пред церемониален орган, известен като Съвет за възкачването на трона./нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *