Двама министри проверяват оградата с Турция(ВИДЕА)

ТОП НОВИНИ

Проверката е след последните случаи на незаконно преминаване на границата от бежанци

Двама министри – на вътрешните работи и на отбраната, посетиха днес българо-турската граница в района на Елхово. Иван Демерджиев и Димитър Стоянов обходиха над 20 км. от оградата на границата.

Снимка: МО

„Текат вътрешни проверки. Събрали сме данни и от ДАНС, и от нашата Вътрешна сигурност, и от всички служби за случаи, в които имаме съмнения да са замесени наши полицаи. Ще бъдат предприети мерки буквално в следващите дни. Ще има рокади, ще има и лица, по отношение на които ще се предприемат наказателни производства”, каза още вътрешният министър и вицепремиер.

След последните случаи на незаконно преминаване на границата от бежанци, от военното ведомство изпратиха над 300 служители, както и техника на границата с Турция. Към охраната са включени безпилотни летателни апарати и дронове. Димитър Стоянов обясни, че командированите военни по границата са от цялата страна. 

„Ако преди натискът беше 1000 души, върнати на ден, за последното денонощие те са около 500”, обяви Демерджиев. По думите му по-сериозна намеса от Турция би ни помогнала. Южната ни съседка обаче отделяла огромен ресурс да охранява границите си с Афганистан. „Нашата цел е да върнем голяма част от тези сили по нашата граница”, обяви вътрешният министър.

/нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *