Определени са местата за лепене на предизборни афиши в Благоевград по повод предстоящите парламентарни избори

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА

Със своя заповед кметът на община Благоевград Илко Стоянов определи местата, на които е позволено поставянето на агитационни материали във връзка с предстоящите избори за народни представители, насрочени за 2 октомври 2022 г.

Разрешено е да се агитира с плакати на афишниците пред Драматичен театър „Никола Вапцаров“ и пред зала „22 септември“, на парапета на подземния гараж при Регионален здравен център и подпорната стена на ул. „Шар планина“ (до сградата на ОДБХ). Сред разрешените места са още подпорната стена на Целодневна детска градина №8 „Вечерница“, която се намира на ул. „Григор Пърличев“ (зад РЗИ), стените на подлеза в ж.к. „Струмско“ и подпорните колони на мостове в общината.

Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до приключване на изборите, както и публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с предизборната кампания.

Съгласно указанията, в срок до 7 дни след изборния ден, партиите, коалициите, местните коалиции, инициативните комитети следва да премахнат поставените от тях агитационни материали.

Извън времето за провеждане на предизборната кампания (от датата за насрочване на изборите на изборите за народни представители – 01 август 2022 г. до началото на предизборната кампания – 02 септември 2022 г.) се забранява поставянето на предизборни агитационни материали.

Община Благоевград апелира жителите да спазват всички изисквания и да бъдат използвани само позволените в Заповедта места за поставяне на агитационни материали!

сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *