В Благоевград се очаква сериозен сблъсък между водачите на листи

ТОП НОВИНИ

Всички партии и коалиции, допуснати до участие в  парламентарните избори на 2 октомври, регистрираха листите си в  Първи многомандатен избирателен район-Благоевград. Само три партии са с пълни листи от 22-ма кандидат-депутати- ГЕРБ, ДПС и „Български възход“, а 13 партии  са  регистрирали между 1 и 5 кандидати.

В Благоевград се очаква  сериозен лидерски сблъсък между водачите на кандидат-депутатските листи, сред които  Корнелия Нинова от БСП, Росен Желязков от ГЕРБ, Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“, заместник-председателят на „Възраждане“ Цончо Ганев и новата формация  „Български възход“,  в чиято листа е и бившият депутат от „Има такъв народ“ Христо Гушков.

Партията на Слави Трифонов залага на острието си Станислав Балабанов, който води листата в Благоевград.  

Най- много нови имена има в листата на „Продължаваме промяната“, в която под номер 13 е известният с гражданската си позиция и политически анализи адв. Методи Байкушев.   

Водач на коалиция „Български възход“ в Пиринска Македония е адвокат Надежда Самарджиева, един от най- приближените хора на Стефан Янев.  В неговата листа е и  Мартин Томов, син на бившия кмет на Благоевград Румен Томов.

Няма промяна в челните позиции на ДПС. Водач на листата е Делян Пеевски, на второ място е заместник-председателят на движението Халил Летифов. 

Обединение „Демократична България“ залага на адвоката от Разлог Иван Димитров, който беше депутат в предишното Народно събрание,  а на трета позиция е Мустафа Емин от Рибново, който е в изпълнителния съвет на „Да, България“.

Мая Манолова няма да е кандидат от Благоевград, а водач на листата на „Изправи се България“ в Благоевград е д-р Петър Гайдарски, племенник на проф. Радослав Гайдарски , бивш здравен министър./бнр, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *