Кирил Петков: Имало е слотове в Гърция, но служебният кабинет избра да вземе само един кораб

България ПОЛИТИКА

„Недоумявам, след като е имало слотове за октомври и ноември, защо служебното правителство избра да вземе само един кораб. Обадих се на енергийния министър на Гърция защо не можахме да имаме слотове, но с учудване разбрах, че комуникацията е била вяла и не е имало напъни за намиране на слотове. Толкова добри и договорени кораби бяха оставени и не бяха купени“.

Това заяви в „Тази неделя“ по БТВ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Според него договорените 7 танкера с втечнен газ от неговото правителство са били много по-евтини от тези, които са продавани в Европа.

„Нашето правителство всеки ден изпращаше заявка до „Газпром“, за да си изпълни договора. Докато аз бях премиер, ние си изпълнявахме договора стриктно, но от другата страна нямаше доставки“, посочи Петков.

Той сподели, че е обмислял дали да включи в делото за клевета, което заведе срещу председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, и Делян Добрев:

„Ще се фокусираме върху г-н Борисов, защото вярвам, че опорките на Делян Добрев са продиктувани от Борисов. Аз мисля, че Добрев не говори собствените си идеи, а тези на Борисов“.

„Стига толкова драми, чупене на правителства и нови строеве. Слави и неговите идеи трябва да останат в миналото. Това е евтин трик, за да са на вълната на евтина популярност. Не мисля, че някой го взима на сериозно“, коментира Петков по повод идеята на „Има такъв народ“ за промяна в държавното устройство към президентска република./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *