Министър Александър Пулев в Благоевград: Основната ни мисия и приоритет е да „дадем глътка въздух“ на микро и макро предприятията, както и на малкия и среден бизнес

ТОП НОВИНИ

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев е на посещение в Благоевград. Целта на неговата визита е представи първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост – „Технологична модернизация“. Тя е с общ бюджет в размер на 260 млн. лв. Процедурата е насочена към микро, малки и средни компании в четири от

икономическите сектори на страната – C (Преработваща промишленост), Е (Доставяне на води; Канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване), J (Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; Далекосъобщения) и M (Професионални дейности и научни изследвания). Срокът на кандидатстване е до 21.09.22 г.

В началото на срещата, която се провежда в Областна администрация, областният управител Николай Шушков заяви, че за съжаление в Благоевград безработицата е една от най – високите в страната, а заплатите са на дъното на класациите, което е изключително негативно за областта, предаде Новинарска агенция Е-79. Областният управител изрази задоволство от това, че министър Пулев е в Благоевград и ще говори точно за възможностите, които ще има бизнеса.

От своя страна министър Пулев посочи, че за него е чест и удоволствие да бъде в Благоевград. „Имаме много положителни новини за бизнеса – макро и микро предприятията, малкия и средния бизнес. Въпреки, че сме служебно правителство продължаваме да работим активно с една основна мисия и приоритет – да дадем глътка въздух на макро и микро предприятията, на малкия и средния бизнес. Осигурили сме 753 млн., от които 600 млн. Ще дойдат по линия Плана за възстановяване и развитие“, уточни той.

По думите на министър Пулев до края на годината се очаква да бъдат отворени общо 4 процедури по Плана за възстановяване и развитие, по които бизнесът ще може да се възползва. Работи се упорито и по структурните фондове, добави министърът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *