Децата забравиха за райския газ, ето коя е новата опасна мода

ТОП НОВИНИ

Нова опасна мода сред децата. След забраната на така наречените „весели балони“, пълни с райски газ, тийнейджърите вече си купуват никотинови пакетчета, които приличат на бонбони. Проверка показва, че забраната за продажба на никотинови изделия на непълнолетни не навсякъде се спазва, предава Нова тв.

Никотиновите пакетчета са познати като „снус“. Кутията прилича на такава с дъвки. Заради съдържанието на никотин е забранена за продажба и употреба от непълнолетни.

С разрешение от родителите 14-годишно подставено лице си купува, дори без въпроса – на колко е години? „Продадоха ми без проблем. Казаха ми да си избера”, споделя момичето.

Снус – новата опасна мода сред тийнейджърите

Причината пакетчетата да се превръщат в мода сред децата, е в приятното и намаленото усещане за тревожност, което носят, смятат специалистите.

„Всяко едно никотиново изделие ще доведе до привикване и до желание да се достигне до все по-висока доза. Тоест този млад човек ще се поддаде много по-лесно на тютюнопушенето, защото той ще има нужда от никотин”, твърди медикът.

Заради това трябва да се спазват правилата за продажба и контрол – забранено за лица под 18 години./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *