Александър Дунчев, ПП: Забраната за износ на дървесина е популистка и не се спазва

България ПОЛИТИКА

„Има огромни разлики в цената на дървата за огрев, дървесина на пазара няма, но това не е заради забраната за износ, тази забрана е популистка и не се спазва, камиони за Гърция и Румъния продължават да си карат. Тази забрана не може да забрани износа на дървесина в Европейския съюз“, заяви в „Денят започва“ Александър Дунчев от „Продължаваме промяната“.

По думите му България има много по-голям внос, отколкото износ и 50 процента от добитата дървесина се кара по местното население.

„Тази година износът е спаднал до един процент от добиваната в България дървесина. Зад тази забрана се крие идеята да си върнем добрите отношения с Путин и руската газ“, допълни Александър Дунчев.

Според него има недостиг на дърва за хората, които чакат в последния момент.

„Има единични случаи, това са определени стопанства, в момента има страхотно търсене, защото хората са се уплашили, че няма да има газ. Хората в Ихтиман няма да имат дърва заради натиск на фирма. Фабриките плащат много по-висока цена, конкурсите трябва да са много по-прозрачни“, добави Александър Дунчев.

Той поясни, че вижда „Продължаваме промяната“ като алтернатива на БСП, но заяви, че вероятно ще се наложи ПП и левицата да работят заедно.

„Служебното правителство започва да работи за дървената мафия, готвят се два служебни кабинета“, каза още Александър Дунчев./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *