Тази вечер ПП решава финално дали ще се яви с ДБ заедно на вота

България

„Утре ще научим дали „Продължаваме промяната“ ще се явят на изборите през октомври заедно, стана ясно от участието в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS на Александър Ракшиев от най-голямата партия в бившата управляваща коалиция.

„Тази вечер ни предстои Национален съвет, на който ние ще обсъдим финално дали да се явим заедно с ДБ”, каза той.

Андрей Гюров (ПП) разкри какво трябва да се направи за стабилност в държавата

По думите му социологията е показала, че няма голямо значение дали обединението ще се случи преди изборите или след тях. Неговото лично мнение е да има обединение предварително.

На въпрос какво ще правят с отцепниците от ИТН Ракшиев отговори: „Ние все още не сме си подредили листите. Затова не бих дал конкретен отговор, докато не решим дали да се явим заедно с ДБ. Каквото и да кажем днес, ще е предпоследно”.

Бившият депутат от ПП обясни за отцепилите се от ИТН негови колеги още, че когато те са ги подкрепили в края на НС, „рискът, който те избраха, в някакъв момент трябва да бъде оправдан”. Всеки кандидат в листите обаче се проучва, посочи Ракшиев.

По повод снимките за тръбите, по които тече газ преди да има Акт 16 интерконекторът с Гърция той обясни, че става дума „не за газ, който влиза  в потреблението на българите сега, а газ, с който се е напълнило трасето, за да се провери каква е фазата на завършпност“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *