Плувните грации на „Пирин“ с две титли на България и дубъл на златото от лятото със счупена ръка

СПОРТ

Две титли на България и толкова бронзови отличия спечелиха момичетата от тима по артистично плуване на ПК „Пирин“ на държавното отборно първенство в Националната спортна база „Диана“.

Велика Стоинкова и Божидара Борисова станаха шампионки на страната при дуетите в надпреварата на децата, с което дублираха триумфа си от лятото. Отличничките на благоевградския клуб окупираха подиума и на сингъл.

Стоинкова отново се окичи със златото, партньорката й на двойки се класира трета, въпреки че подготовката й беше сериозно нарушена заради счупена ръка. Двете бяха част от бронзовия квинтет при ансамблите заедно с Теодора Корчева, Анхела Младенска и Ели Пешева.

В три от дисциплините талантите от областния център на Пиринско останаха в подножието на почетната стълбичка, давайки заявка за медалите в следващите състезания при малко повече късмет.

Призовото четвърто място от възпитаничките на треньорите Миглена Бояджиева и Христина Дамянова заеха: при дуетите младша възраст Ралица Георгиева и Виктория Ваклинова с резерва Александра Тупева, ансамбълът в този сегмент, който включваше същото трио плюс Лила Ненкова, както и в комбинираната програма, за която към четирите момичета се присъединиха бронзовите медалистки Стоинкова, Борисова, Младенска и Корчева.

Пети в дуетните изпълнения при девойките старша възраст са Лила Ненкова и Спасимира Карабельова, която завърши шеста на соло. Седми при децата пък са Младенска и Корчева, която влезе в топ 8 на сингъл до 12 г.

Заслужени усмивки грейнаха по лицата на благоевградските таланти след успешното представяне в София./struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *