Петков: Докато Бойко Борисов управлява ГЕРБ, не можем да направим каквато и да е коалиция с него(ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

Петков: Гръцката връзка е факт, цената там ще е 4 пъти по-ниска.

Това заяви пред журналисти бившият министър-председател Кирил Петков.

„Реално това, което се случва е, че гръцката връзка е факт. Там цената ще бъде четири пъти по-ниска, но само за количествата в гръцката връзка. За седемте танкера условието е до 19 август правителството да реши дали ги купува или не. Цената, когато ги договорихме, беше 30 долара по-ниска от тази на европейския пазар“, каза той. 

Петков беше категоричен, че докато Бойко Борисов управлява ГЕРБ, от „Продължаваме Промяната“ не могат да направят каквато и да е коалиция с него. 

„Би било много по-ценно да се говори дали другите политическа партии са готови да бъдат толкова твърди, колкото нас и да видим какви са политиките на тези партии. А да влизаме в реторики и дискусии с едно правителство, което ще е тук за 2 месеца, няма смисъл”, каза още той.

Петков: Би било трагично да се откажем от втечнения газ и да плащаме в рубли

„Другото, което няма смисъл, е да правим алармистки изказвания по повод на служебното правителство, защото то не помага на хората да взимат истинските решения, които трябва да вземат на 2 октомври”, добави Петков.

Запитан дали е възможно „Продължаваме Промяната” и „Демократична България” да се явят заедно на предстоящите избори, той отговори: „Миналият път не ни достигнаха 4 депутати, за да имаме 121 независими такива. Този път трябва да имаме четирима от другата страна – от хората, които могат сами да взимат решения, без задкулисие и които могат да бъдат отговорни. Ето защо, когато говорим с ДБ, ние знаем, че ще бъдем в коалиция с тях след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на тях, така че да имаме най-голям шанс за 121”.

Борисов: Промяната уби България, перфектната буря ще дойде догодина

По-рано бившият министър-председател даде интервю за Дарик Радио, в което заяви, че е оптимист за следващия парламент.

„Втори път не бих влязъл в коалиция, където имаме „троянски кон“. Пред обществото ти получаваш целия негатив от общото управление и „ама имахме „троянски кон“ вътре звучи като оправдание“, категоричен беше Петков./нова тв, сн: архив БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *