Ивайло Мирчев: На България е нужен общ политически субект(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

„Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина”, каза той

България се нуждае от общ политически субект. Това каза в студиото на „Здравей, България” Ивайло Мирчев от „Демократична България”.

„Трябва да потиснем егото си и да излезем от детската градина, за да се разберем. Искаме да направим наистина голямо обединение. Такова, което да изхвърли въпроса ще се коалирате ли с ГЕРБ, ДПС или друга политическа сила. Хората ще имат възможност да гласуват за нещо голямо, което да гарантира бъдещата проатлантическа ориентация на страната”, поясни той.

И допълни, че от ДБ са се обявили твърдо срещу тези опити за скрита преориентация на страната към Русия. „Надявам се това да е ясен сигнал за служебното правителство, че не трябва да се позволяват подобни неща. Не участвахме в организацията на протестите от миналата седмица. Не е нужно политическа сила да ги организира. Има достатъчно будни граждани, които са доста чувствителни на темата геополитическа и енергийна независимост на страната. По време на демонстрацията се свърза с нас вицепремиер Христо Алексиев и увери, че нищо подобно няма да се случи. Ще се защитават интересите на страната. Нашата цел е да имаме много доставчици на природен газ”, каза още депутатът.

По думите му страната ни не се нуждае от допълнителни доставки от „Газпром”.

„В момента се удвоява терминала в Гърция. Сега трябва да резервираме капацитет с лотове на самия терминал. Това не е трудна задача, длъжни сме като страна да реагираме адекватно. Природният газ и за октомври е осигурен. Работим във форсмажор, във война сме и е трудно да си представим как за месец, месец и половина,  някой може да сключи дългосрочен договор, особено при тези галопиращи цени”, обясни Мирчев.

От Дб вярват, че президентът работи в посока енергийна независимост, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

/нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *