Пеканов: България не трябва да остава в периферията на Европа

България ПОЛИТИКА

Не бяха приемани с добро темпо неща, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, каза по NOVA служебният вицепремиер по управление на европейските средства АтанасПеканов.

„Вместо 22 има приет само един закон. Следващият парламент ще трябва да започне с гласуването на тези текстове. Вече имах срещи с няколко министри, за да започнем работа по тях. Сред тях са Законът за обществените поръчки, законът за личния фалит и други“, посочи Пеканов.

„При сформирането на НС ще положа усилия да убедя депутатите, че трябва да приемат тези текстове спешно. България до момента не е получила пари по плана. Предстои да бъде направено първото плащане“, уточни вицепремиерът.

„Продължаваме с всички действия по европейските програми, ще работя и по темата „ОИСР“ и влизането в Еврозоната, за да може догодина да сме напълно подготвени. България не трябва да остава в периферията на Европа„, каза Пеканов.

„Надявам се, че интерконекторът с Гърция не е под въпрос, правим всичко възможно нещата да се случат в срок“, заяви Атанас Пеканов.

„Може би заради инвазията в Украйна не е морално да продължим търговски взаимоотношения с Русия, но много страни продължават тези отношения“, посочи той./novini bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *