Сачева: Протестите за неподдържани пътища и пътните инциденти ще продължат 

България ПОЛИТИКА

Протестите за неподдържани пътища и пътните инциденти ще продължат. Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ в студиото на “Събуди се”. “Провал на предишното правителство е да намери начин да направи, така че фирмите да получат индексация за разходите , които имат и да не спират договорите” смята Сачева. 

“По време на ГЕРБ пътищата бяха оддържани и това беше един от основните ни приоритети”, допълни тя и попита, защо “безопасността на пътя на българските граждани е изпаднала като приоритет от кабинета “Петков”. 

Напрежение между сегашни и предишни управляващи заради газовите доставки

Тя отказа да даде оценка на служебния кабинет “Донев”, но начерта какви трябва да бъдат техните приоритети. Като такива тя постави предстоящите парламентарни  избори и ситуацията с газа. “На първо място трябва да бъде организацията на честни и прозрачни избори. На второ място трябва да е осигуряването на газ”, каза Деница Сачева. Според нея експертите в служебното правителство трябва  да осигурят 100-процентова диверсификация като гарантират сигурност на доставките, но и пълна независимост на България. “Независимо от това, че “Газпром” дава добри цени и досега е бил партньор на България, все пак това е компанията, която Путин използва за упражняване на външна политика. Това е недопустимо!”, категорична бе тя.  “Идеалният вариант” би бил да има едно решение на общоевропейско ниво. “Но на този етап България трябва да направи така, че да гарантира доставките си на газ в дългосрочен период”, поясни Сачева.

“За мен остава изненада това, което правят бившите управляващи. От една страна приемат БСП за коалиционен партньор, а те са тези, които призовават за завръщане към “Газпром. От друга страна протестират срещу президента, който те самите избраха. Тук се вижда едно политическо двуличие”, каза още бившият социален министър.

Тя отказа да съществува модел “ГЕРБ-ДПС”. “Няма как да се дефинира такъв модел”, категорична бе тя, но поясни какво е моделът “ГЕРБ”. “Ако говорим за модел ГЕРБ то нека споменем, че през последните 4 години управление на ГЕРБ, доходите на българските граждани се вдигнаха с 50% при 10 % инфлация, бяха увеличени разходите за образование с повече от 2 млрд. лева, по време на COVID кризата над 300 хил. рабoтни места бяха запазени, а днес заради цените на газа 250 хил. работни места са заплашени – това е моделът “ГЕРБ””, обясни тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *