Екатерина Захариева, ГЕРБ: Няма сближаване между Радев и Борисов

България ПОЛИТИКА

Твърдението, че служебният кабинет възстановява модела между ГЕРБ и ДПС е смешно. В този служебен кабинет не виждам нито един човек, свързан с ГЕРБ. Вместо това обаче от „Продължаваме промяната“ има едно лице, което е министър и което беше председател на комисията по туризъм. Това заяви в интервю за „Лице в лице“ по bTV бившият външен министър от ГЕРБ Екатерина Захариева.

Тя отхвърли и слуховете, че между президента Радев и Бойко Борисов има сближаване.

И Радев, и Борисов виждат това, което направи предишният кабинет. И аз съчувствам на това служебно правителство, защото кризата и хаоса в енергетиката и бюджетната сфера са наистина огромни. Но не мога да кажа, че има някакво сближаване между Радев и Борисов, коментира Захариева и припомни, че именно държавният глава бе най-яростният критик, когато ГЕРБ бе на власт.

На въпрос дали е възможна коалиция между ГЕРБ, „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, Захариева призова първо да минат изборите, но все пак отбеляза, че са възможни коалиции с партии, които споделят общи приоритети като диверсификацията и Еврозоната.

Относно решението на Русия да експулсира 14 наши дипломати бившият външен министър определи мярката като „очакван ход“ на Москва. По думите ѝ обаче страната ни не трябва да връща обратно изгонените от нас 70 души от руското посолство, защото тогава „България ще изглежда още по-зле в очите на света и Русия“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *