Костадин Паскалев (БСП): Срам ме е от истеричните излияния на ръководството на партията срещу Радев

България ПОЛИТИКА

Мен лично ме срам от поведението на ръководството на БСП по отношение на собствените им кадри и по отношение на президента на Република България. Това каза пред журналисти членът на Националния съвет на БСП Костадин Паскалев преди заседанието на ръководството на партията.

Попитан трябва ли БСП да спре критиките към президента, той заяви: „Това не са критики, това са някакви истерични излияния, които според мен нямат нищо общо със здравия политически разум“.

В отговор на въпрос това би ли могло да повлияе на изборните резултати на БСП, Паскалев посочи: „Естествено. Ако си спомняте, преди време, когато БСП обсъждаше своя провал на последните избори, когато БСП се появи с най-малката парламентарна група от началото на демократичния процес в България досега, тогава като един от големите проблеми беше отчетено това, че ръководството на БСП е влязло в конфликт с президента Радев. Предполагам, че сега ще бъде същото“.

Социалистът коментира, че не очаква БСП да постигне по-добри изборни резултати на предсрочните избори, отколкото на предишния парламентарен вот.

Той отбеляза, че не може да вини държавния глава за назначаване в служебния кабинет на хора, освободени от Корнелия Нинова.

Всеки може да назначава когото си иска. Аз например имам приятел, който е освободен от Корнелия Нинова – да съм я питал защо? Това си е нейна работа. Когато става въпрос за вземане на някакви отговорни решения, включително и кадрови, това не означава, че някой води война с някого, каза още Костадин Паскалев./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *