Алексова за уволнението си от НКЖИ: Подозирам, че съм пречка за завръщане на модела ГЕРБ-ДПС

България

По думите ѝ компанията има гориво за десетина дни

„Моето подозрение е, че бях освободена, защото съм пречка за завръщане на модела ГЕРБ-ДПС“. Това заяви в ефира на предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS бившият заместник-директор на НКЖИ Гергана Алексова, която бе уволнена в сряда.

На въпрос как е научила за уволнението си, тя отговори, че е била извикана в кабинета на  генералния директор на компанията. Там били само двамата. „Точните думи бяха: „Аз много добре работя с теб, нямам забележки към твоята работа, но така ми наредиха“. Алексова попитала кой му е наредил. „Каза, че министърът му е наредил“, посочи тя и уточни, че не е било споменато името на служебния министър Христо Алексиев.

Вчера Алексова написа в facebook, че изпълнявала разпореждане на генералния директор Златин Крумов. „Разпореждането му беше, че трява да се прекрати сделката за горивата с фирмата „Теракорп“, която и към този момент беше доставчик на НКЖИ. Договорът с нея е сключен след сделка на Софийската стокова борса на 13 май. Предишния ден вечерта си подписах допълнителното споразумение за зам. ген. директор“, каза Алексова.

Шефът на НКЖИ: БСП ме заплашва, налага политическа репресия върху мен

На въпрос кой стой зад „Теракорп“ Алексова отговори, че в медиите се спекулира с името Кирил Добрев. „Ще има спекулации – от медиите разбирам, че освобождаването ми е заради този договор и е трябвало да ми бъдат предадени поздрави от един човек. Чета, че трябвало да ми бъдат предадени поздрави от Кирил Добрев. Не са ми предали поздрави от него. Дали е вярно, или не може би ще каже този, който е трябвало да ми предаде поздравите“.

На обвинението, че заради нея компанията е останала без горива, Алексова отговори, че тя е била без горива известно време преди сключване на сделката на 13 май. „В момента компанията има горива за още 10 дни. Поне така твърди самият генерален директор и поделенията, които потребяват течните горива на едро“, коментира още тя.

Алексова определеи всички обвинения срещу нея като „манипулация“. Отрече да е политическо назначение и обяви, че ще обжалва уволнението си.

„Аз съм уволнена не за некомпетентност – за това има отделен член в Кодекса на труда. Аз съм уволнена, защото бройката „ръководител международна дейност“ е съкратена“, категорична бе Алексова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *