БСП: Държавата не е в нестабилност, за каквото внушават от президентството

ТОП НОВИНИ

Днес сутринта Министерството на транспорта е освободило от НКЖИ Гергана Алексова като заместник- генарален директор. Това съобщиха на брифинг пред медиите Борислав Гуцанов и Георги Свиленски от БСП.

„Това е лош сигнал, не искам да употребявам думата реваншизъм. Не би трябвало подобно нещо да се случва в компания с обществен интерес“, каза Гуцанов.

„Част от отделите в транспорта излязоха на печалба, включително и БДЖ. Дано това да е инцидентен случай. Основната задача на служебния кабинет са честните избори, а не да се започне с уволнения в първия работен ден. Именно Алексова беше започнала да разглежда сделки, свързани с доставките в НКЖИ и да не се окаже това причината“, допълни Гуцанов.

Георги Свиленски допълни:

„Вземам повод от изказването на вицепрезидента, че служебният кабинет единственият му ангажимент е да върне стбилността в държавата, да гарантира енергийните доставки и да осигури справяне с Ковид кризите. Държавата не е в някаква нестабилност, за каквато се опитват да внушават от президентската институция на българското общество. Внушенията, че в държавата има хаос, че има нестабилност, че едва ли не служебният кабинет трябва да възстановява справедливост. Ето, виждате първите действия на служебния кабинет – уволнението на зам.директора. Тези хора започват с чистки и реваншизъм, показно срещу членове на БСП. Няма да допуснем БСП да бъде използвана и унижена и то от президентската институция, за която БСП два поредни избора подкрепи“.

Свиленски заяви, че не може да каже дали се предвиждат наказания срещу членовете на Националния съвет, които станаха министри.

„Всеки член на Националния съвет трябва да бъде лидер в тази предизборна кампания. Въпросът е как като членове на МС ще участват така, че БСП да спечели изборите. В другото си амплоа те трябва да гарантират честността на вота“.

Свиленски каза още, че тези уволнения не са случайни и много добре се знае кой представител в коя партия членува.

Остра реакция от БСП за новия служебен кабинет – Корнелия Нинова го определи като реваншистки

Основание за този коментар тя намира в четири кадрови решения на президента. Трима от новите министри са известни като вътрешна опозиция на партийното ръководство на БСП – правосъдният Крум Зарков, Весела Лечева, която поема спорта и младежта и Явор Гечев, който сменя в земеделието близкия до Нинова Иван Иванов.

Корнелия Нинова лично пък трябваше да предаде министерския пост на Никола Стоянов, когото тя уволни като шеф на ВМЗ-Сопот./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *