Задържаха 1,8 кг контрабандни златни накити(ВИДЕО)

България

„Митническите служители на МП Капитан Андреево задържаха 1,8 кг контрабандни златни накити на стойност 165 438 лв.,“ съобщават от пресцентъра на Агенция „Митници“.

На 02.08.2022 г. на пункта е пристигал лек автомобил марка „Фолксваген Шаран“ с българска регистрация на път от Турция за България. Шофьорът и петимата пътници – български граждани заявяват, че не пренасят стоки за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина предна пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал. При извършен личен преглед на водача в бельото му са установени 3 прозрачни плика също с изделия от жълт метал.

Според направената от вещото лице експертиза откритите накити са с общо тегло 1838.20 грама на стойност 165 438 лв. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Спрямо водача с инициали С.В. е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор. От митническата агенция припомнят, че преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни накити, скрити в специално изграден тайник на автобус. От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 83 кг изделия от благородни метали./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *