Цената на метана в Благоевград удари рекордните 6.10 лв./ л. Какво следва?

ОТ МРЕЖАТА ТОП НОВИНИ

Преди минути в социалните мрежи се появи снимка от една от големите бензиностанции в Благоевград, на която се вижда рекордно поскъпване на метана от 3.70 лв. на 6.10 лв./ л., споделя потребител на групата „Забелязано в Благоевград“.

Проверка на Новинарска агенция Е-79 нюз установи, че действително кадърът е заснет днес и, че поскъпването се е случило този следобед, тоест сутринта цената е била 3.70 лв., а следобед тя вече е 6.10 лв./л.

Поскъпването е шокиращо и със сигурност ще доведе до нови негативни последици за потребителите и бизнеса. Най – застрашен в тази ситуация е градският транспорт в Благоевград, който или ще трябва да спре работа или ще трябва да се стигне до ново увеличение в цените на билетите, което ще утежни още повече тежката икономическа ситуация, в която се намират ползвателите му.

Наша справка показва, че за последния месец цените на метана са скочили драстично – от 3.51 лв. на 2 юли до 6.10 лв./ л. на 1 август. От бранша, свързан с търговията на горивата споделиха, че голямото покачване от днес е заради това, че все още КЕВР не е одобрил цена и бизнеса е решил да се презастрахова, за да не понесе сериозни загуби.

Друг е въпросът, че при тази цена едва ли ще има много желаещи, които да заредят и има огромен риск да се стигне до ситуация, в която хората ще тръгнат да се запасяват с гориво на местата, където все още цената е по – ниска, а това от своя страна ще доведе до хаос, на какъвто бяхме свидетели преди няколко месеца, когато имаше масова истерия по бензиностанциите, а хората пълнеха не само резервоари, но и различни други съдове, за да не останат без гориво или за да не се налага да купуват такова на цени, които не кореспондират с техния бюджет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *