Бойко Борисов посрещна важен гост от САЩ

България ПОЛИТИКА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов приветства днес в централата на партията директора на Американския еврейски комитет Дейвид Харис. Той се обърна първоначално към него на английски:

„Хелоу, сър! Радвам се да те видя“, обърна се към Дейвид Харис Борисов.

Ето какво още каза той:

Ние предложихме закупуването на Ф-16. Ние предложихме промени в цената на горивата. Ние предложихме промени в съдебната власт. Ние започнахме диверсификацията на ядреното гориво и подписахме договор с „Уестингхаус“. Ние подписахме Договора за сътрудничество със Северна Македония. Това заяви лидерът на ГЕРБ по време на среща с Американския еврейски комитет.

Ето какво още допълни той:

– Еврозоната. Ние вкарахме България в Европейския банков съюз и в чакалнята на Еврозоната. За съжаление това правителство се провали.

– Ние започнахме модернизацията на ВВС. Първите 8 изтребители изплатихме на 100% и положихме огромно желание и усилие сега в този парламент да вкараме и втората част. За съжаление правителството не го направи.

– Ние предложихме таван на горивата – нафтата, бензина, газа, за да не печелят „Лукойл“ и „Газпром“ 7 милиарда от България. За съжаление правителството не го прие.

– Ние предложихме и промени в съдебната власт – така че да не си правят нови „бухалки“.

– Ние започнахме диверсификацията на ядреното гориво и ние, нашето правителство подписа първия договор с „Уестингхаус“. За съжаление това правителство не го направи.

– Ние, ГЕРБ като партия, предложихме закон за военно въоръжение на Украйна. Това правителство не го прие.

– Днес стават точно 5 години, откакто със Зоран Заев подписахме договора и благодарение на нашето предложение Северна Македония и Албания тръгнаха по пътя на Европа, а ние ги подкрепихме и за НАТО“, допълни Борисов и отсече: „Каквото Бойко и ГЕРБ са свършили, то се вижда“.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.