18-годишно момче построи паметник на българските опълченци и го дари на една българска община

България ДРУГИ ЛЮБОПИТНО

Един талантлив български младеж!

18-годишно българско момче построи паметник на българските опълченци и го дари на една българска община!

Той се казва Иван Симеонов и е на 18 години, ученик от професионалната гимназия по каменоделство в село Кунино. Младото българско момче построява паметник в памет на българските опълченци, загинали при Тревненския проход и дарява произведението си на град Плачковци. Паметникът е монтиран в центъра на града, до кметството, и е символ на спомена за саможертвата на предците ни.

Паметникът е част от проекта „Една детска сълза – една молитва“ по идея на Съюза на военноинвалидите в България. За участието си в него и дарението, което прави, младото момче казва:

“Трябва да сме човечни, нали?“.

Той завършва паметника за около 4 месеца като през това време не спира обичайните си дейности в училище и продължава да помага на баща си в работата.

Иван е сред най-талантливите млади скулптури на България. Той е и едно от децата, които ще изваят от камък образа на светеца от Байлово- дядо Добри.

Идеята деца да изградят със собствените си ръце и под ръководството на скулптори и ментори паметника на дядо Добри се роди от „Сдружение Азбукари“.

Докато се раждат, израстват и има в България такива български деца, ще я има нашата родина и български народ.

Уважение към българските талантливи деца!/republic_bulgaria

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *