Наемите на откритите площи в централна градска част, кварталите и селата в община Благоевград остават непроменени

ТОП НОВИНИ

Наемите на откритите площи в централна градска част, кварталите и селата в община Благоевград остават непроменени. Това стана ясно по време на днешното редовно заседание на Общински съвет Благоевград. Местните парламентаристи отказаха да направят промяната, която бе предложена от кмета Илко Стоянов, а именно:

– 1-ра зона – ЦЕНТЪР – наемът на откритите площи да бъде намален от 7 на 5 лв. за кв. м.;

– 2-ра и 3-та зона – ШИРОК ЦЕНТЪР И КВАРТАЛИТЕ– наемът да бъде увеличен от 1.8 лв. на 2.80 лв. за кв. м.;

– 4-та зона – наемът да бъде увеличен от 1.20 лв. на 1.50 лв.

Предложено бе и създаването на нов член в наредбата – нова такса за т.н табаци. Твърдо наема за открита площ да стане 15 лв. за кв. м. + такса за поставяне на хладилни витрини, която ще е 15 лв. без ДДС.

По темата, предизвикала остри дебати в зала, се изказа гражданинът Георги Бузов, който призова общинските съветници да не приемат предложението на кмета, което е необосновано и ненужно предвид високата инфлация, която отчитат от Националния статистически институт.

Няколко общински съветника също подкрепиха думите на гражданина Бузов и заявиха, че подобно промяна на този етап е излишна и няма да доведе до нищо положително, по – скоро може да предизвика разваляне качеството на услугата, предлагана от заведенията и съкращаване на персонал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *