Прокуратурата с подробности за жестокото убийство в Мизия (ВИДЕО)

България

Окръжната прокуратура във Враца съобщи подробности за убийството на 61-годишен мъж по особено жесток начин. Тялото му бе открито в град Мизия.

Според държавното обвинение в деня на смъртта си убитият бил помолен от 20-годишен мъж да го закара до град Оряхово. По време на пътуването между двамата възниква скандал. Младият мъж, който вече е задържан, започва да удря водача в главата, твърдят от прокуратурата. 

„След това успява да спре автомобила, сваля жертвата и продължава да нанася удари в главата му и да скача върху тялото му. Дори след като усетил, че лицето е бездиханно, нападателят продължил да скача върху него. След това младият мъж избягал от местопроизшествието, но по-късно се върнал, за да прикрие следите си”, каза зам.-окръжният прокурор на Враца Елена Станева.

По думите й има достатъчно събрани доказателства, за да бъде повдигнато обвинение за убийство, причинено по особено жесток начин. Предвиденото наказание по НК е между 5 и 15 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Извършителят не е осъждан, но е криминално проявен. Има данни, че е употребявал наркотици,  дори и часове преди извършването на деянието, съобщиха още от прокуратурата.

Мярката за неотклонение на заподозрения ще бъде удължена до 72 часа.

/нова тв, сн: архив-труд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *