ДЮФА „Пиринска китка“, Николина и Мария Чакърдъкови направиха празника на с.Градево незабравим

РЕГИОН СИМИТЛИ ТОП НОВИНИ

Днес селото, наричано малкия Лондон, заради многото махали, разположени на негова територия, празнува своя празник!

Приготовленията за събора „Илинден“ започнаха дни по – рано с облагородяване на двора на църквата, в който днес бяха посрещнати стотици жители на село Градево, техни близки и приятели, дошли да опитат един от най – вкусните курбани, но и да се повеселят, така, както подобава за най – големия празник на най – дългото село.

Сутринта Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи литургия в храм „Св. пророк Илия“, благослови 11-те казана с курбан и пожела на всички празнуващи здраве, мир и закрила от светеца, приет за покровител на Градево.

Цял ден масите бяха отрупани с вкусни гозби, а градуса на настроението, още от обяд, повдигна Кольо Македонеца. Дълги хора извиха празнуващите, след което последва кратка пауза за обяд. В това време децата от ДЮФА „Пиринска китка“ – Благоевград изненадаха всички празнуващи с невероятни танцови и певчески изпълнения, след което поканиха всички на дълго общо хоро.

Кулминацията в тържеството настъпи с пристигането на Николина и Мария Чакърдъкови, които изпълниха душите и сърцата на празнуващите с прекрасните си изпълнения и ангелските си гласове, които докосват, както душите, така и сетивата на хората./simitli.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *