Венко Сабрутев (ПП): Ако се върне мандатът сега, рискуваме да няма цена на газа

България ПОЛИТИКА

Вчера беше открадната и последната надежда на обществото да се състави кабинет. Ако има рекорд на „Гинес“ по сваляне на правителства и парламенти, Слави Трифонов ще го спечели безусловно. ИТН успешно приключи 2 парламента, на път е и трети. Записът от срещата на ДБ не пречи да се състави кабинет в текущия парламент. Ако се върне мандатът сега, енергетиката рискува да изпадне в ситуация, в която няма да има цена на газа. Това коментира за „Офанзива с Любо Огнянов“ Венко Сабрутев, депутат от „Продължаваме промяната„.

Той опроверга твърденията на Тошко Йорданов, че правилата за избор на шеф на КЕВР са на Лена Бориславова. „Всички партии се съгласиха с кандидатурата на Станислав Тодоров. Причината за решението на КС са промени между първо и второ четене на закона, които рефлектираха на личността му. Всички домакинства усетихме облекчение в цените след решенията му. НС трябва максимално бързо да избере нов шеф на КЕВР и да се определят цени за август“, смята той.

По думите му обществото е отвратено от случващото се, защото иска стабилност, просперитет и справедливост. Внесохме закона за КПКОНПИ, разбихме мегадалаверата на „Капитан Андреево“ и правителството падна. Има хиляди причини ГЕРБ да мразят Рашков, той пребори платения вот, извършването на ареста на Борисов, той показа, че се бори с корупцията по високите етажи на властта. Лобите в ПП няма, има разделение между законодателна и изпълнителна власт“, подчерта Сабрутев.

Според него няма начин да се спре топлата вода в София, противното са спекулации. „Всеки един направи компромиси, за да се случи коалицията. ПП оттегли Кирил Петков като премиер, ДБ бяха готови да не участват с министри. Не сме поставяли условия ИТН да няма министри. Те обаче поискаха да отстраним двамата си лидери, все едно ние да определим кой ще води Шоуто на Слави“, посочи депутатът.

Относно меморандума с „Джемкорп“ той увери, че България не е поемала ангажименти и не подлежи на неустойки при прекратяването му. „Целта беше да се отклони вниманието от факта, че ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ искат да съставят кабинет в този парламент“, отбеляза Сабрутев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *