Председателят на Общински съвет Радослав Тасков присъства на официалното откриване на Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в Благоевград

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ


Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков присъства на откриване на офис на Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в Благоевград.

Новият офис на БТА в Благоевград в Калъпчиевата къща откри Кирил Вълчев – Генерален директор на БТА.

Събитието бе уважено още от Илко Стоянов, кмет на община Благоевград, Радослав Тасков, председател на Общински съвет Благоевград, Валери Сарандев, областен управител на област с административен център Благоевград, Николай Шушков, бивш областен управител, директорът на Областната дирекция на МВР – Благоевград Георги Кандев, представители на държавната и местната власт, културни деятели и приятели на БТА.


Пресклубът бе осветен от Негово Високо Преосвещенство Неврокопски митрополит Серафим и Негово преосвещенство Адрианополски епископ Евлогий игумен на Рилската Света Обител.

Офисът на Национален пресклуб на БТА се намира в Благоевград, ул. „Григор Пърличев“ № 28. Откриването на пресклуба става факт два месеца след сключване на договор за безвъзмездно отдаване на сградата, подписан от генералния директор на БТА Кирил Вълчев и предишния областен управител на Благоевград Николай Шушков.

С него БТА получи правото за ползване на емблематичната за града Калъпчиева къща, в която в миналото се е помещавала музейна експозиция.

Събитието се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и с изискване за наличие на зелен сертификат. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *