ДПС: Незабавно прекратяване на този фарс, наречен преговори

България

С тази позиция излязоха от Движението след изтеклия запис от закрита среща на ПГ на ДБ

Настояваме за незабавно прекратяване на този фарс, наречен преговори за съставяне на кабинет. Това е позицията на ДПС, качена в официалния профил на председателя на Движението Мустафа Карадайъ във Facebook.

От ДПС призовават Корнелия Нинова „да запази и малкото й останало достойнство – своето и на БСП, и да върне мандата веднага“. От Движението апелират президентът Румен Радев да насрочи още в понеделник датата на предсрочните избори, а премиерът Кирил Петков в оставка да излезе и публично да отговори на въпроса кой управлява държавата.

Изтекъл запис показва какво се случва зад кулисите на преговорите за кабинет (ВИДЕО)

„Не закъсня потвърждението на днешната ни декларация, с която настояваме президентът Румен Радев незабавно да определи датата на предсрочните избори наесен. Скандален запис от заседание на парламентарната група на Демократична България е поредното доказателство, че преговорите за съставяне на кабинет с третия мандат са абсолютен фарс. ДБ обсъждат как да спечелят време до 15 август, за да овладеят КЕВР и “бухалката”КПКОНПИ.“, казват от ДПС.

ИТН излиза от преговорите за кабинет

„Изтеклият разговор потвърждава казаното в декларацията на ДПС, че изборът на Бойко Рашков за шеф на КПКОНТИ е осигуряване на своеобразна бухалка срещу политическия опонент от страна на управляващите.Нещо повече – Христо Иванов разкрива, че в „Продължаваме промяната“ има две крила – парламентарно и на Лена Бориславова, всяко от които гледа само собствения си интерес. А най-скандалното е, че преговорите за съставяне на кабинет са лицемерни и проформа, с ясното съзнание, че третият мандат е само технически, както казва Христо Иванов. А докато залъгват обществото със словесни еквилибристики, че преговарят за спасяването на държавата от тежките кризи, всъщност вече се готвят за избори. Даже са си определили датата – 16 октомври.“, се казва още в позицията на ДПС. / Нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *