Дмитрий Медведев: Украйна ще изчезне, европейците са глупаци, а Байдън – дядка с деменция

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

В резултат на случващото се Украйна може да загуби „остатъците от своя суверенитет“ и да изчезне от картата на света, предупреди в своя канал в Telegram бившият руски президент Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

В публикация, озаглавена „Техните грехове. Които не са руски“, Медведев коментира, че през зимата на „европейците ще им бъде адски студено в домовете“, а инфлацията в Европа и САЩ е на най-високото ниво от десетилетия. Причината за това е фактът, че „европейците глупаци“ са приели, принудени от САЩ, да поемат най-болезнените последици от санкциите срещу Русия.

Медведев нарича президента на САЩ Джо Байдън „странен дядка с деменция, който е забравил задълженията“, а ръководството на Европейския съюз – „градски лунатици, загубили връзката с реалността“. Според него Брюксел принуждава „нещастните украинци“ да жертват живота си за влизането си в ЕС.

Украйна загуби своята държавна независимост през 2014 година, когато попадна под прякото управление на колективния Запад и повярва, че НАТО ще гарантира нейната сигурност, пише още бившият руски президент. Според него в момента „множество политически мошеници“ експлоатират темата за възстановяването на държавността на Украйна в предишните ѝ граници, разчитайки на нови военни поръчки./24chasa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *