Болница „Сърце и Мозък“ със сигнал в прокуратурата срещу министър Сербезова

България

От многопрофилната болница „Сърце и Мозък“ в Плевен подадоха сигнал до прокуратурата и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) срещу министъра на здравеопазването в оставка Асена Сербезова. Това съобщиха от лечебното заведение.

Сигналът е заради съмнения за корупция, злоупотреба със служебно положение, търговия с влияние и конфликт на интереси. Причината е преписка по повод проекта за разкриване на високотехнологична болница „Сърце и Мозък“ в София.

Всички законови срокове са изтекли, като все още липсва произнасяне от министерството, посочват от болницата.

От ръководството на лечебното заведение се съмняват, че лично Сербезова задържа разрешението на „Сърце и Мозък“, въпреки заявлението на предишния служебен министър пред Народното събрание, че преписката е „перфектна“, се допълва в съобщението от болницата.

Министър Сербезова е издала пет заповеди за нови дейности на други частни и една държавна болница за същите медицински дейности, за които „Сърце и Мозък“ чака повече от година, допълват от лечебното заведение. /новини бг,сн: архив дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *