Пирин подаде жалба за съдийството на Димо Димов по време на двубоя от 2-ия кръг на Първа лига срещу ЦСКА 1948

СПОРТ

Ръководството на ФК Пирин (Благоевград) входира жалба в СК към БФС по повод съдийството на главния арбитър на срещата между Пирин и ЦСКА 1948 от 2-ия кръг на Първа лига Димо Димов и реферите от многобройната съдийска бригада, обслужила срещата в Благоевград в неделната вечер на 17 юли.

Така клубът официализира яростното си недоволство от начина, по който бе ръководен въпросният двубой. Няма да се спираме на конкретни ситуации, няма да публикуваме видео клипове и да правим съдийски анализи, защото телевизионните повторения показаха достатъчно. Достатъчно, за да предизвикат възмущението на цялата футболна общественост в страната. И не само възмущение, а дори презрение и насмешка.

Публичният, брутален разстрел на който бе подложен отборът на Пирин логично предизвика емоционални реакции от нашата публика, ръководство и нашите футболисти същата вечер. ДК наложи на нашия клуб огромна глоба, възлизаща на общата сума от 10 250 лв. Тук вече разстрелът е от упор за по-сигурно!

Понасяме наказанията си според правилника – с достойнство, както приляга на клуб със 100 годишна история, оставил ярък отпечатък в българския футбол. И тепърва ще продължи да оставя. Понасяме своята отговорност, защото вярваме, че така трябва и това е правилният път.

Но не е ли време и тези, които с тенденциозните си решения предизвикват напрежение и скандали да понесат своята част от отговорността. Една, две слаби оценки, спиране за два три кръга и после отново „ВЛИЗАТ В ИГРАТА“. Как персонално тези хора понасят отговорност? По какъв начин? Бъдете сигурни, че ще направим всичко възможно да намерим отговор на този въпрос. Защото той е много важен.

Между другото днес излязоха нарядите за следващите кръгове в Първа и Втора лига. Един от участниците в публичната екзекуция в неделната вечер в Благоевград – Владимир Вълков (отговорник за системата ВАР във въпросния мач) е получил наряд за двубоя между Лудогорец 2 и ЦСКА 1948 2. Разбира се, приемаме това за случайност и му пожелаваме успех. Но също така питаме кой поема отговорността за поведението на тези хора?

Искаме да вярваме, че това е първият и последен път, в който през този сезон се налага да публикуваме своето недоволство от съдийството. Но от опит знаем, че няма да е.

Все пак пожелаваме успешен сезон на всички отбори, съдии и ръководни фактори. Нека всички заедно поемем ЧЕСТНИЯ ПЪТ КЪМ ВЪРХА!

/fcpirin.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *