ЦИК обяви А. Коцелова от Петрич за 240-ия депутат в 47-о НС

България ПОЛИТИКА

Централната избирателна комисия вчера прекрати предсрочно мандата на депутатката от „Има такъв народ” за Благоевград Виктория Василева и обяви на нейно място за избрана Анита Коцелова от Петрич. Това стана в първа точка от дневния ред на първото за седмицата заседание на ЦИК.

Както съобщихме, заместник-председателят на парламентарната група на ИТН В. Василева подаде оставка от парламента на 8 юли, разочарована, по нейни думи, от липсата на конструктивен политически диалог. Седмица по-късно НС прекрати пълномощията й. След един ден умуване и няколко срещи с хора на Слави Трифонов в София А. Коцелова, която събра най-много преференциални гласове в листата на ИТН за Благоевград миналия ноември,  взе решение да заеме мястото й и да стане за втори път депутат.

Тя бе за кратко народен представител и в 46-ото НС. В понеделник Коцелова съобщи решението си на областния управител на Благоевград Валери Сарандев, за чиито заместник бе два пъти назначавана от началото на годината. За вчера в областната администрация очакваха премиерът в оставка Кирил Петков да я освободи пак от поста заместник областен управител на Благоевград, този път по нейно желание. До края на работния ден обаче такава заповед не бе пристигнала на  служебната поща на администрацията, поради което нямаше и яснота ще бъде ли назначен на мястото на Коцелова нов заместник областен управител, или не.

Координаторът на ИТН в Благоевград Станислав Богдански не можа да отговори на въпроса ни ще предлага ли ИТН друг заместник областен управител на мястото на Анита Коцелова. Това всъщност е обичайният отговор на Богдански от миналата година и обяснението за неосведомеността му по каквито и да е партийни въпроси е едно – в ИТН не се интересуват въобще от мнението на местните си структури и всички въпроси се решават еднолично от Слави Трифонов и говорителя му Тошко Йорданов./струма бг, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *