Ще станат ли отново безплатни тестовете за COVID-19? Отговаря здравният министър Сербезова(ВИДЕО)

България ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

На този етап не се предвижда промяна в продължителността на карантината при заболели от COVID-19. Това каза здравният министър в оставка проф. Асена Сербезова преди да вземе участие в международна среща на експерти.

Тя обаче подчерта, че се очаква другата седмица да бъде обсъдено тестовете при личните лекари отново да станат безплатни.

„Мерки, каквито имахме преди – КПП-та, ограничения в движението, затваряне на бизнеси, не би следвало и не е според закона да се случат. Хората могат да са спокойни, което не означава, че не трябва да спазват противоепидемичните мерки”, заяви здравният министър в оставка като подчерта, че на национално ниво други мерки не се налагат.

Проф. Сербезова спомена Варна – там трябвало да се въведат регионални мерки. Тя обаче увери, че свободни места в лечебните заведения има.

„Повишава се броят на болните, но засега не се отчита натоварване на лечебните заведения“, отбеляза министърът и призова хората да спазват сами препоръките за дезинфекция, носене на предпазни маски и спазване на дистанция. Министър Сербезова отново напомни на хората за възможността да се ваксинират.

сн:стопкадър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *