Атанасова: Продължаването на това управление е лоша перспектива

България ПОЛИТИКА

„Няма управленска формула, която да се формира в 47-ото Народно събрание със стабилно мнозинство. Коалицията, която доскоро управляваше, не желае да състави правителство, въпреки че имат възможности. Те ще оставят цялата отговорност върху президента Румен Радев“.

Това каза пред БНР председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. И прогнозира тежка зима заради инфлация, възможна нова Covid вълна, неизвестни с доставките на природен газ.

„Това са предизвикателства, които и правителството в оставка разбира. То има възможност за бъдещи разговори и изкуствено създава разделителни ивици между себе си, за да не управлява“.

Тя е категорична, че ГЕРБ са срещу зависимост на България от „Газпром“:

„И в момента имаме договор с „Газпром“. Правят се опити от „Булгаргаз“ за разговори с „Газпром“. Когато говорим за диверсификация, трябва да си отговорим на въпрос дали има гаранции за доставки на газ, можем ли да гарантираме газ за нашата икономика. Прогнозите са, че може да се наложи на следващо правителство да избира на коя част от производителите да спира доставките на газ. На нас като опозиция ни е трудно да разберем какво се случва с газовите доставки“.

Атанасова посочи, че България има спешна нужда от предсрочни избори и от стабилни правителство и мнозинство.

„Продължаване на това управление, което не е в правилната посока и не води България към правилно взети решения, е лоша перспектива. Надявам се, че евро-атлантическите ценности ще се поставят като основна тема в бъдещи разговори. С омраза и с реваншизъм не може да се управлява. Трябва диалог, решимост, поемане на отговорност, достатъчно сериозен административен, политически и парламентарен опит“. /БГНЕС, сн:архив бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *