Пратиха отряд за ядрена защита при разбилия се в Кавала самолет

БАЛАКАНИТЕ ПОЛИТИКА

Неизвестно бяло вещество е открито около мястото на катастрофата с военен самолет с боеприпаси край Кавала, станала късно снощи. То предизвиква безпокойство и предстои да се установи произходът му. Специална рота за ядрено-биологична защита от Атина пътува към мястото на инцидента, съобщава Prototema.gr.

Ан-12 излетя от Ниш към Йордания, но падна малко преди 23 часа до курортния гръцки град, а целият 8-членен екипаж загина. Мястото на катастрофата е в селскостопанския район между селата Палеохори и Антифилипи. До пристигането на 14-членния специален екип на никой не е позволено да влиза в зоната на инцидента. Пожарникари съобщават, че около отломките на самолета има „високо пиротермично натоварване“.

„Господ да ни пази селото“, молят се жители на Палеохори.

Властите обмислят да вдигнат дрон, който да огледа терена, където машината се разби с 12-тона боеприпаси и предизвика огнено зарево снощи.

Оперативният координатор на противопожарната служба на Централна Македония и Тракия генерал-лейтенант Мариос Апостолидис съобщи, че голямата операция е започнала тази сутрин около 6 часа.

В района е прекъснато елекрозахранването и водоподаването./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *