Притиснати до стената! Майки си разменят лекарства в социалните мрежи заради липсата на денонощна аптека в Благоевград

ОТ МРЕЖАТА ТОП НОВИНИ

На поредното безумие в родната действителност се налага да ставаме свидетели, след като поради липсата на денонощна аптека в Благоевград, родители са принудени, дори бихме казали буквално притиснати до стената да си разменят лекарства чрез Фейсбук.

От известно време екипът на Новинарска агенция Е-79 следи различните групи във Фейсбук и това, което ни прави впечатление е, че ежедневно в някоя от тях се появява призив на майка или баща, които търсят определен вид лекарство за своето дете или пък дежурна аптека, която да работи до малко по – късно, за да могат да се снабдят с необходимия медикамент.

Прави впечатление, че най – често търсените лекарства са такива, които за съжаление не могат да бъдат взети от няколкото вендинг машини за лекарства, поради което се налага да се търсят други начини за набавяне. В някои случаи хора от съседни населени места, имащи от въпросните лекарства, оказват съдействие на търсещите, което само по себе си е показателно за тежката ситуация.

Във Фейсбук има направена и група „За денонощна аптека в Благоевград“, в която хората призовават за спешна намеса от страна на общинското ръководство и предприемането на действия за разкриването на такъв вид аптека. Много от тях дори споделят, че е недопустимо в 21 век, в европейски град, който е и областен център, да липсва аптека, която да може да обслужва гражданите.

Продължаваме с интерес да следим темата и се надяваме, че в най – скоро време проблемът ще бъде решен и родителите в Благоевград ще могат да си отдъхнат и да не се притесняват при всяка една извънредна ситуация – от къде да намерят лекарства за своето дете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *