Започна делото срещу обвинената в убийството на двете си деца

ТОП НОВИНИ

Започна разпоредителното дело срещу обвинената в убийството на двете си непълнолетни деца в град Сандански. Заседанието стартира в 9.30 часа както бе обявено. Съдии са Атанас Узунов и Петър Пандев.

Малко след 9.30 ч. заседанието бе прекъснато, тъй като на обвиняемата и прилоша. Съдиите и съдебните заседатели дадоха почивка. На място в съда пристигна екип на Спешна помощ. В рамките на 10 минути делото бе възстановено.

Пред съдиите. Д-р  Владимир Рабаджийски от Спешен център – Благоевград заяви, че състоянието на обвиняемата е задоволително, тя е контактна и ориентирана, но е под въздействие на успокоителни средства. Лекарят каза, че делото може да продължи.

Съдийският състав изслуша държавното обвинение, което настоява мярката „задържане под стража“ да остане в сила и подкрепя молбата на Георги Трайков (бащата на двете деца) да се яви като „частен обвинител“. Той настоява за граждански иск, за обезщетение в размер на 350 000 лева за всяко едно от децата му ведно със законната лихва.

Защитата на обвиняемата настоя делото да се гледа при закрити врати, както и да  бъдат изслушани девет свидетели, които са имали информация за упражнено домашно насилие върху обвиняемата.

Трагедията се разигра в Сандански в дома на Кристина Дунчева и нейното семейство./Радио Благоевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *