Опашката е основен индикатор за настроението на кучето

ДРУГИ ЛЮБОПИТНО

Британското кралско дружество за защита на животните разработи правила за разпознаване на кучешкото поведение, така че хората да се научат да разбират по-добре своите домашни любимци и да разпознават техните нужди, пише „Дейли Мирър“.

В ръководството, което е съставено от специалисти, опашката се нарича основен индикатор за настроението на кучето. Нейната позиция, заедно с други признаци, може да означава, че животното се нуждае от помощта на ветеринарен лекар или подкрепата на собственика.

Спокойната поза, естествената позиция на тялото, леко отворената уста и махащата опашка говорят за доброто настроение на домашния любимец. Когато кучето е в настроение за общуване и игра, то се изправя на всички лапи, изпъва уши, повдига опашка и изглежда заинтересовано.

Ако животното е тревожно и уплашено, то подвива опашка, прозява се, облизва устни, избягва контакт с очите, сплеска уши и повдига предната си лапа. Фактът, че кучето е ядосано, се доказва от напрегната поза, настръхналата козина при холката, вторачен поглед, стисната уста и ръмжене.

Ако домашният любимец е тъжен или ядосан по някаква неизвестна причина, струва си да го заведете на ветеринарен лекар.

По-рано беше съобщено за ветеринарен лекар, който разкри четири начина да помогне на домашни любимци в жегата. Той ги посъветва да им се дават повече вода, да се разхождат рано сутрин и да им навлажняват лапите и муцуната със студена вода. /БГНЕС, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *