Асен Василев: С ГЕРБ в този състав не можем да работим, те трябва да се извинят на българския народ

България ПОЛИТИКА

Парламентарното време е много добре да се даде. Това заяви Асен Василев в отговор на журналистически въпрос за възможността за приемане на важни закони през следващата седмица, докато тече процедурата за връчване на втория и третия мандати.

Четири от законопроектите вече са в парламента, един от тях е законопроектът за КПКОНПИ, който е по Плана за възстановяване и устойчивост, каза министърът на финансите в оставка.

Той допълни, че има още 13 законопроекта, които са или в Министерски съвет, или в последна фаза на обществено обсъждане, така че те също вероятно биха могли да влязат в парламента в този период.  Вицепремиерът смята, че би било добре Народното събрание да започне с тези четири внесени законопроекта.

Министърът на финансите и депутати от „Продължаваме промяната“ участват в провеждащата се в с. Баните дискусия, свързана с развитието на планинския регион. 

Важно е да видим на кого и защо ще се връчи третият мандат, всички очи са вперени в президента, коментира народният представител Настимир Ананиев.

С ГЕРБ в този състав, с тези хора вътре, преди те да са се извинили на българския народ за всичко, което са причинили през последните 12 г., мисля, че не можем да работим, заяви Асен Василев по повод на изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Видяхме за последните 12 г. управление на ГЕРБ докъде доведоха страната – най-голямата разлика между бедни и богати в ЕС, окрадена държава, допълни Василев.

 „Бойко Борисов е дащен и раздава депутати, все едно са му цветя в градината. Този подход сме го виждали, когато раздаваше и милиони от джипката, за мен това е вече остаряло, хората се дразнят“, допълни депутатът Настимир Ананиев./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *