Жена припадна на опашка за пенсии

България

Възрастна жена колабира на опашка за пенсии в Централна поща – Пловдив. Днес е първият ден от изплащането им след гласуването на актуализацията на бюджета. С нея минималната пенсия стана 467 лв., максималната – 2000, а средната за страната достигна 666 лв.

Огромната опашка рано сутринта в пощата в Пловдив директорът на пловдивксия клон на „Български пощи“ Диана Ранчева обясни с това, че хората искат да получат парите си още в първия ден на тяхното изпплащане. 

„Повечето клиенти желаят да получат пенсиите си в пътряи изплащателен ден и е обичайно да има повече хора. Максималните гишета тук са 7 и те обслужват хората“.

От миналия месец „Български пощи“ изплащат пенсиите с електронен пенсионен картон и заедно с пенсиите възрастните могат да плащат битовите си сметки едновременно, обясни Диана Ранчева. Тя призова хората да се съобразят със срока, който е до 20-ти юли, за да не се получават струпвания.

10-те% увеличение пенсионерите определиха като „малко” и „нищо не е”. Според тях те няма да компенсират инфлацията, тъй като парите са „отишли предварително” и главно за храна.

1 млн. 300 хил. възрастни ще поучат пенсиите си по банков път днес. Останалите – в пощенските станции от днес до 20-ти юли по график./нова тв, сн: илсюстративна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *