Тежката катастрофа в София: Загиналите жени са били пешеходки, шофьорът на джипа-извършител е избягал

България

Две млади жени загинаха при тежка катастрофа късно снощи в София на кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Арсеналски“. Шофьорът на джипа причинил катастрофата е избягал и е обявен за общонационално издирване. Той е шофирал с отнето свидетелство за управление, с над 50 нарушения, а автомобилът му се е движел с фалшиви номера.

Загиналите две момичета са били пешеходки и са се движели по тротоара. Катастрофата е станала между джип и таксиметрова кола.

52-годишният шофьор на таксито е с контузия на главата.

Предположенията са, че снощи след 23.00 часа по „Черни връх“ се движи черен джип. Той се удря в такси, завърта се и помита асансьора на метростанция „Европейски съюз“.

Там се случва и фаталният инцидент – загиват младите жени. Според пътния експерт Диана Русинова те са се движели по тротоара.

Джипът се врязва в асансьора на входа на метростанция „Европейски съюз“.

По информация на Пътната полиция освен шофьорът в джипа е пътувала и жена, и двамата са избягали от произшествието.

Джипът е разцепен на две. Тази сутрин беше изтеглена таксиметровата кола.

„Джипката се завърта странично, минава през тротоара, блъска се в ръба на изхода на метрото и в асансьора за инвалиди, разцепва се на две – едната му половина – лявата се плъзга в кръстовището на около 30 метра, посока „Черни връх“, а дясната половина, където са били водачът и пътничката, имаме данни, че има и пътничка, се плъзга от вътрешната страна на тротоарната алея, където се движат пешеходци и се спира в една малка уличка на 30 метра от кръстовището“, каза Тенчо Тенев – началник отдел „Пътна полиция“.

Все още е затворено за движение кръстовището между булевардите „Черни връх“ и „Свети Наум“.

Снощи беше съобщено, че катастрофата е между три автомобила и един моторист, но се оказа, че са се сблъскали само джипа и таксито. Според Русинова е имало надпревара между автомобил и мотоциклет. Мотоциклетът спира на червен светофар, джипът продължава без да спира и се удря в завиващото на зелено такси. Джипът удря двете пешеходки на тротоара.

Според нея този автомобил се е движел с огромна скорост. Става въпрос за системен нарушител с над 45 наказателни постановления. Вероятно става въпрос за човек до 40-годишна възраст.

Тя призова за единна национална политика, която да се бори с тези проблеми./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.