Костадинов: Предлагани са стимули на наши депутати, за да подкрепят кабинет на Василев(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

Трима депутати от „Възраждане” са съобщили, че с тях са се свързали представители на управляващите, за да им предлагат стимули да подкрепят кабинет на Асен Василев. Това съобщи лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов на пресконференция на партията.

„Всички тези опити са били напразни”, смята Костадинов. Той отказа да каже какви са били стимулите и на кои депутати са предложени. Сигналите за тях започнали да пристигат от понеделник.

„Настоящият парламент се е превърнал в сериозна организирана престъпна група, в която министър-председателят не се свени да говори, че ще търси 121 депутати. Все едно депутатите са стока, продавана в магазините. Тези хора прекрачиха всякакви граници, те са престъпници и национални предатели”, коментира Костадинов, който е убеден, че кабинет с мандата на „Продължаваме Промяната” няма да има.

„Едно от основните неща, което ще говорим оттук нататък, е, че трябва да има възмездие, а националните предатели да си получат заслуженото и да лежат в затворите. Неслучайно миналата седмица подадохме сигнал в прокуратурата срещу Кирил Петков за извършено престъпление по служба”, каза лидерът на „Възраждане”. По думите му стана ясно, че са сезирали прокуратурата за решението за изгонване на руските дипломати.

Костадинов се обърна към свободните и независими депутати от ПП, ДБ и БСП и ги призова да станат независими депутати и да не подкрепят кабинета.

„Първо Бойко Атанасов не е наш човек. Виждал съм го 1 път. Разговарял съм с него за това дали има нещо против да издигнем неговата кандидатура. И съм му казал, че ако стане председател на КПКОНПИ, да е 3 пъти по-взискателен към представителите на „Възраждане”, каза Костадинов. 

От „Възраждане” обявиха 5+1 условия, за да подкрепят настоящите управляващи – незабавно изтегляне на плана за въвеждане на еврото; прекратяване на договора със САЩ за предоставяне на американски бази в България; насрочване на референдум за членството на България в НАТО; създаване на екип за предоговаряне на членството на България в ЕС; вдигане на антируските санкции и нормализиране на отношенията между двете страни. Шестото условие било анулиране на решението за вдигане на ветото над Северна Македония.

„Долнопробни престъпници управляват България, тикат страната към гражданска война”, смята Костадинов.

„Тези долнопробни престъпници заплашват съществуването на България. Тези хора са терористи. С терористи не се преговаря, те се унищожават”, заяви лидерът на „Възраждане”, който смята, че партията му в момента е първа политическа сила у нас./нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *