Карадайъ ще открие конгреса на Либералния интернационал в София

България

Столицата ни ще бъде домакин на конгреса на Либералния интернационал. Той ще се проведе от 30 юни до 3 юли. Над 250 гости от цял свят ще заседават в столичния хотел „Балкан“. Те ще очертаят либералната визия за следващите години и ще я опишат в резолюция.

Конгресът ще бъде открит в 13,30 ч. в четвъртък от председателя на Либералния интернационал Хакима ел Хаите, председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и лидера на европейските либерали Илхан Кючюк.

На откриването на мащабния форум ще присъства целият дипломатически корпус в София. С внушителна делегация украински депутати за конгреса на Либералния интернационал в София пристига вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина.

Във форума ще участва и сър Греъм Уотсън, председател на партия АЛДЕ (2011-2015). Един от акцентите на конгреса ще бъде отличаването на Симеон Сакскобургготски с медала на името на Ханс ван Баален – европеецът с огромни заслуги за развитието и утвърждаването на либералната идея.

Евродепутатът от Нидерландия, който бе председател на АЛДЕ, почина миналата година. Наградата се връчва за изключителен принос в развитието на либерализма.

Досега в България носител на отличието е почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган./новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *