Крум Зарков от БСП блокира връщането на хартиената бюлетина

ТОП НОВИНИ

С един глас “против“ на депутат от БСП бе блокирано вкарването на точката за връщането на хартиените бюлетини в програмата на парламента през тази седмица. По информация от парламента решаващият глас е на Крум Зарков.

„За“ вкарването на точката гласуваха 115 депутати от ГЕРБ, ДПС и БСП. “Против“ бяха също 115 депутати от ПП, ИТН, “Възраждане“, Крум Зарков от БСП и шестимата независими. Един глас „въздържал се“ имаше от „Продължаваме промяната“Така решаващият глас се оказа на Крум Зарков, който отказа да следва партийната линия за връщането на хартиения вот. Преди няколко дни Зарков каза, че не хартиената бюлетина ще върне подкрепата за БСП, а смяната на партийния лидер Корнелия Нинова, която първа повдигна въпроса за хартиения вот.

„Току-що само с един глас хартиеното гласуване не влезе в дневния ред на парламента. Има шанс връщането на порочните практики при вота да бъде спряно, а всеки глас ще бъде ключов. Предстоят драматични последни дни на този парламент“, коментира Ивайло Мирчев от ДБ.

ГЕРБ, ДПС и БСП разполагат със 118 депутати за връщането на хартиената бюлетина. ПП, ИТН, ДБ, независимите и Крум Зарков са 109. В този случай решаващият глас имат „Възраждане“, които засега не подкрепят хариената бюлетина. /Mediapool

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *