Новите цени за неправилно паркиране и платен паркинг в Благоевград влизат в сила от днес

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Новите цени за неправилно паркиране в „синя зона“ и за ползване на платените общински паркинги в Благоевград влизат в сила от днес. Те не касаят паркирането извън охраняемите паркинги, чиято цена остава 1 лв. на час, отбеляза зам. шефът на общинската фирма „Паркинги и гаражи“ Костадин Петров.

От днес за скоба ще се плаща по 30 лв., вместо по 10 лв., както досега. Репатрирането скача от 40 лв. на 80 лв., а ако колата е подготвена за репатриране, но още не е вдигната от паяка, таксата е 40 лв. Наказателният паркинг не се увеличава и остава по 3 лв. на час.

Увеличават се таксите на охраняемите паркинги, като от 72 лв. за денонощен паркинг на месец стават 200 лв.

„Смятал съм, че старата такса е 2,40 лв. на ден, или по 10 стотинки на час за охраняем и осветен денонощен паркинг. При тези цени дори не може да се покрият разходите за работещите.  С увеличението таксата става 28 ст. на час. Най-търсената от гражданите услуга дневен абонамент от  40 лв. на месец става 90 лв.“, напомни К. Петров.

От днес „Паркинги и гаражи“  въвеждат нова услуга „месечен абонамент“, която дава възможност на шофьорите да паркират където си искат в „синя зона“  срещу 150 лв. на месец по цял ден. Излиза по 6,80 лв. на ден, или по 68 стотинки на час.

От общинското дружество напомниха, че „синя зона“ работи от 8.00 до 18.00 ч. в делничните дни, тъй като се получава силно напрежение заради паркирани за през нощта коли, които не са преместени от платени паркоместа до 8 ч. сутринта. Плащането може да се прави и през приложението PayPark. Монтажа на паркомати се очаква към есента./струма бг, сн: архив-ДАРИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *